Ouders

Om goed onderwijs te leveren, is het belangrijk dat er een goed contact is tussen de school en de ouders. Hiervoor organiseren we verschillende contactmomenten.

Contactmomenten over de resultaten van uw kind

Drie keer per jaar nodigen wij u uit om de vorderingen van uw kind te bespreken. U bespreekt deze met de leerkracht, de logopedist en eventueel andere betrokken medewerkers van de school. Aan het begin van het schooljaar ontvangt u het individueel handelingsplan van uw kind. Dit plan bespreken wij met u. Halverwege en aan het eind van het schooljaar krijgen de leerlingen een rapport. Aan de hand van dit rapport, de CITO-resultaten en de evaluatie van het individueel handelingsplan kunt u met de leerkracht en andere medewerkers van de school de vorderingen van uw kind bespreken.

De leerling ontvangt voor de kerstvakantie en de zomervakantie een kindgericht rapport. Deze informatie is gericht aan de leerling en is ook informatief voor ouders.

Nieuwsbrieven

In plaats van de maandkalender werken we met SchouderCom. Dit is een communicatiemiddel tussen school en ouders en verloopt via een mailadres.

De nieuwsbrieven die in de papieren versie worden uitgedeeld kunt u ook vinden onder het tabblad ‘Nieuws’ en ‘nieuwsbrieven’.

Kennismakingsmiddag

Door de corona maatregelen is de kennismakingsmiddag met de school anders geregeld.
Neem contact met ons op als u daar een vraag over heeft.

SchouderCom

SchouderCom is het communicatiemiddel tussen school en ouders. Via SchouderCom ontvangt u brieven en mededelingen die uw kind betreffen. Aan ouders van nieuwe leerlingen wordt gevraagd om hun mailadres door te geven. Ouders zonder mailadres krijgen de brieven en mededelingen via de post of via de leerling.

Ouder themabijeenkomsten

De ouder themabijeenkomsten worden georganiseerd door gezinsgerichte behandeling.Ouders kunnen met elkaar in contact komen en elkaar informeren. Zij ontvangen via de school een uitnodiging. De themabijeenkomsten worden jaarlijks georganiseerd.

Informatie groep 8

Ouders van eindschoolverlaters krijgen in het begin van het schooljaar uitgebreide informatie over de hele procedure naar het vervolgonderwijs.

Inloopochtenden bij de jongste leerlingen

Voor de ouders van de jongste leerlingen is het mogelijk om een kijkje in de groep te nemen. Hiervoor ontvangt u een uitnodiging.

De medezeggenschap binnen Auris is als volgt geregeld.

• Er is één Medezeggenschapsraad (MR) voor alle scholen en ambulante diensten van Auris Onderwijs.
  • Er is een deelraad op regioniveau.

Heeft u belangstelling om mee te denken in de medezeggenschapsraad? Neem dan contact op met de leden van de medezeggenschapsraad.

Ouderraad

De ouderraad is er voor ouders en school. De raad ondersteunt het schoolteam bij de organisatie van bijvoorbeeld feesten en ouderavonden. Ook bevordert de raad de contacten tussen ouders en school en behartigt zij de belangen van ouders en leerlingen. De ouderraad bestaat uit ouders en een aantal medewerkers van de school. Daarnaast zijn er hulpouders. Zij helpen op verzoek van de ouderraad bij activiteiten.

De ouderraad vergadert gemiddeld acht keer per jaar over schoolzaken en mogelijke activiteiten. Activiteiten vermelden wij in de nieuwsbrief van de school of in de jaarkalender.

Vrijwillige ouderbijdrage

De school vraagt ieder jaar aan ouders/verzorgers een vrijwillige bijdrage. Deze bijdrage is voor het schooljaar 2020-2021 vastgesteld op € 25,00. We organiseren daarmee leuke activiteiten voor de kinderen, zoals cadeautjes voor Sinterklaas, het kerstfeest, materiaal voor podiumoptredens, excursies en nog veel meer. De bijdrage is erg welkom.

Voor het schoolreisje betaalt u € 40,00.
Voor het kamp (groep 7 en 8) betaalt u € 70,00.

Heeft u belangstelling in de ouderraad of wilt u zich opgeven als hulpouder? Neem dan contact op met mevrouw B. Wolferink, voorzitter van de ouderraad.