Uitstapje naar het vliegveld

Op de Auris Hildernisseschool is het thema 'vervoersmiddelen' in volle gang. Vandaag stond het ervaren van verschillende vervoersmiddelen op het programma. Te voet gingen we op weg naar het station. We zagen auto’s, fietsen, brommers en scooters rijden.

Aangekomen op het station checkten we eerst in en gingen we naar het perron. Daar kwam de trein aangereden over de rails. De kinderen vonden het erg spannend. Sommige kinderen hadden nog nooit in de trein gezeten. Op het station Rotterdam CS stapten we over op bus 33. De kinderen gingen druk op zoek naar de bus met de twee drietjes.
Onderweg stapten er steeds mensen in maar ook uit de bus bij een halte. Na een lange busrit stapten we uit bij het vliegveld Rotterdam The Haque Airport. Naar het platform gelopen en daar vliegtuigen gaan spotten in de zon onder het genot van een glaasje limonade. De kinderen waren helemaal onder de indruk. We zagen dat vliegtuigen kunnen rijden en vliegen. Ook zagen we passagiers met grote, zware koffers in het vliegtuig stappen. De vliegtuigen landden en stegen op. We hebben onze ogen uitgekeken. Na het vliegtuigbezoek stapten we weer op de bus en reden naar de metro. Na de metro moesten we nog een stukje met de bus. Toen kwamen we vermoeid maar zeer voldaan aan op school. Wat een leuke, leerzame dag. De kinderen kunnen na deze ervaring zelfstandig in- en uitchecken. De woorden van de afgelopen periode zijn vandaag veelvuldig aan bod gekomen.