Thema Vervoersmiddelen

Op de Auris Hildernisseschool is de onderbouw druk bezig met het thema vervoersmiddelen. Alle vervoersmiddelen van fiets tot motor, metro tot trein en van vliegtuig tot luchtballon komen voorbij. De kinderen zijn erg enthousiast en nemen allerlei voorwerpen mee voor de kijktafel en vertellen over de vervoersmiddelen.

Niet alleen kinderen vertellen erover, maar ook ouders komen er in de klas over vertellen. In groep 1 kwam er een ouder in de klas over zijn werk vertellen. Deze vader werkt bij de Provincie Zuid-Holland.
De week ervoor had hij al verschillende verkeersborden in de klas achtergelaten om de kinderen alvast een beetje voor te bereiden.
Donderdag 10 mei kwam deze vader in werkkleding in de klas. Hij vertelde de kinderen over de verkeersborden. De kinderen zaten ademloos te luisteren.

Dit was nog niet alles: na het verhaal gingen we met zijn allen naar buiten. Dat was helemaal feest!
De mooie gele auto stond op het schoolplein geparkeerd met als teksten ‘Welkom groep 1B’, ‘File’ en ‘Politie’.
We kregen strooizout en asfalt te zien en als klap op de vuurpijl werd er nog een proefje gedaan! De kinderen genoten hiervan.De andere groepen van de onderbouw kwamen allemaal één voor één aan de beurt.

Een fantastische ochtend voor alle leerlingen, met onze dank aan een enthousiaste vader. Bedankt!!!