Leerlingen Auris Hildernisseschool trekken aan de bel

Veel basisschoolleerlingen in Nederland hebben op 21 maart 2018 meegedaan aan de jaarlijkse actie “Wij trekken aan de bel”. Ook de Auris Hildernisseschool heeft aan deze actie meegedaan.

Met behulp van toeters en bellen hebben de leerlingen herrie gemaakt op het schoolplein. Zo hebben zij aandacht gevraagd voor het recht op onderwijs van kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden die niet naar school kunnen.

De leerlingen hebben in de vorm van gastlessen informatie gekregen over kinderen in ontwikkelingslanden. Aandachtig  hebben zij naar informatieve filmpjes gekeken en horen vertellen hoe het is om niet naar school te kunnen  gaan. Daarnaast hebben de leerlingen tijdens de lessen bewegingsonderwijs kunnen ervaren  hoe het is om te sporten met een handicap. De leerlingen hebben in rolstoelen korfbal gespeeld en hebben met blindenstokken een parcours kunnen lopen door de zaal.

Op woensdag 21 maart hebben de leerlingen met slagwerkers van het buurthuis 1 minuut herrie gemaakt en hebben hiermee de actie afgesloten.