Auris cursussen

16 december 2022

Auris cursussen

In samenwerking met het Auris Cursuscentrum bieden wij bij ons op school drie verschillende cursussen aan: Interactief voorlezen, Praten doe je met z’n tweeën en Communiceren met je kind.

Interactief voorlezen

Hoe zorgt u dat uw kind helemaal meegaat in een verhaal? Ontdek een heel nieuwe manier van voorlezen en verbeter de taalontwikkeling van uw kind.

Voor wie?
Ouders, opvoeders, opa’s, oma’s en andere betrokkenen met kinderen van 1,5 tot 4,5 jaar.

Data en tijden
In totaal duurt de cursus 5,5 uur. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten van 1,5 uur op de Auris Hildernisseschool en daarnaast 1 uur zelfstudie.
dinsdag 7 februari 13.15-14.45 uur
dinsdag 14 februari 13.15-14.45 uur
dinsdag 21 februari 13.15-14.45 uur
Heeft u interesse? Laat dit alstublieft weten vóór maandag 16 januari via Hildernisseschool@auris.nl. Wij helpen u met het vergoeden van de cursuskosten (€295).

Praten doe je met z’n tweeën

Een goede band tussen ouder en kind is belangrijk. Door deze cursus krijgt u meer inzicht in de communicatie met uw kind en leert u de communicatie te verbeteren.

Voor wie?
Ouders en opvoeders van jonge kinderen (1 tot 5 jaar) waarbij de taalontwikkeling achterblijft door een (vermoeden van) TOS.

Data en tijden
In totaal bestaat deze cursus uit 6 bijeenkomsten op de Auris Hildernisseschool en 3 bezoeken van een trainer bij jou thuis. De eerste twee bijeenkomsten vinden plaats op maandag 6 maart en maandag 13 maart. Tijd is in overleg van 09.00 tot 11.00 uur óf 13.00 tot 15.00 uur. De overige data en tijden worden afgestemd met de trainer.

Heeft u interesse of vragen? Laat dit alstublieft weten vóór maandag 16 januari via Hildernisseschool@auris.nl. Wij helpen u met vergoeding van de cursuskosten (€1700).

Communiceren met je kind

Heeft uw kind een taalontwikkelingsstoornis (TOS)? In deze cursus kijken we naar de invloed van de TOS op het gezin en hoe u als ouder kunt zorgen dat uw kind zich goed voelt.

Voor wie?
Ouders van kinderen tussen 2 en 12 jaar. Het kind heeft een (vermoeden van) TOS.

Data en tijden
5 bijeenkomsten van 2 uur op de Auris Hildernisseschool en 1 uur thuisbezoek.

De eerste vier bijeenkomsten vinden plaats op de volgende donderdagen: 9 maart, 16 maart, 23 maart en 30 maart. Tijd is in overleg met de deelnemers van 09.00 tot 11.00 uur óf 13.00 tot 15.00 uur. De overige data en tijden worden afgestemd met de trainer. Heeft u interesse of vragen? Laat dit alstublieft weten vóór maandag 16 januari via Hildernisseschool@auris.nl. Wij helpen u met de vergoeding van de cursuskosten (€900).