Auris Hildernisseschool Aurislogo

Deel deze pagina


Stel een vraag

Geplaatst: 02 april 2019

Leerlingen halen geld op met sponsorloop

Op donderdag 7 maart had de Auris Hildernisseschool een sponsorloop georganiseerd ten bate van het Liliane Fonds. Het weer was ons goed gezind en het schoolplein was feestelijk versierd met vlaggetjes en een sponsorstartboog. Lees meer »

Geplaatst: 22 januari 2019

Excellente School 2019-2021

De Auris Hildernisseschool heeft het predicaat Excellente School ontvangen! De Auris Hildernisseschool,  Auris Taalplein en Auris dr. M. Polanoschool ontvingen op maandag 21 januari 2019 het predicaat 'Excellente school'. Eerder dit schooljaar kregen deze Auris-scholen al een goede beoordeling van de onderwijsinspecteur. Lees meer »

Geplaatst: 24 mei 2017

Uitstapje naar het vliegveld

Op de Auris Hildernisseschool is het thema 'vervoersmiddelen' in volle gang. Vandaag stond het ervaren van verschillende vervoersmiddelen op het programma. Te voet gingen we op weg naar het station. We zagen auto’s, fietsen, brommers en scooters rijden. Lees meer »

Geplaatst: 24 mei 2017

Thema Vervoersmiddelen

Op de Auris Hildernisseschool is de onderbouw druk bezig met het thema vervoersmiddelen. Alle vervoersmiddelen van fiets tot motor, metro tot trein en van vliegtuig tot luchtballon komen voorbij. De kinderen zijn erg enthousiast en nemen allerlei voorwerpen mee voor de kijktafel en vertellen over de vervoersmiddelen. Lees meer »

Geplaatst: 23 mei 2017

Uitnodiging Themadag: Toekomst verkennen

Auris vindt het belangrijk dat leerlingen en cliënten zich in de maatschappij goed ontwikkelen. Daarom onderzoeken we hoe goed het onderwijs aan leerlingen met een intensief arrangement eigenlijk is. Auris organiseert op 14 juni 2017 een themadag in Rotterdam. Tijdens deze dag gaan we in gesprek met elkaar over ons onderwijs en kijken we naar de toekomst. Lees meer »

Geplaatst: 21 maart 2016

Nieuw: website Auris voor professionals

Auris lanceert 21 maart de website voor professionals. Een website die professionals helpt om snel de weg naar Auris te kunnen vinden. De website kwam tot stand in samenwerking met professionals binnen en buiten Auris. Lees meer »

Actueel beheer

 • Gastvrij welkom
 • Gastvrij welkom

  Leerlingen met een intensief cluster 2 arrangement zijn welkom op de Auris Hildernisseschool. Ook hun ouders zijn welkom. Wij hebben regelmatig ouderinloopmiddagen en tijdens activiteiten waarbij ouders in de school zijn, organiseert de ouderraad een oudercafé. Voor ouders van nieuwe leerlingen organiseren wij kennismakingsochtenden en rondleidingen.

 • Talenten benutten
 • Talenten benutten

  De school is een professionele leeromgeving. Talenten van leerlingen en professionals worden zoveel mogelijk benut. We leren van elkaar en met elkaar. Er is veel aandacht voor de sociaal emotionele ontwikkeling. Thema's hangen zichtbaar in de school. Talenten van leerlingen worden ingezet in het groepsgebeuren als tutorlezen, spreekbeurten en debatten. Daarnaast organiseren wij activiteiten als een voorleeswedstrijd, musical en podiumoptreden.

 • Structuur
 • Structuur

  De school heeft een prikkelarme leeromgeving. het klassenmanagement in de groepen en tijdens de logopedie zorgt voor een veilig leerklimaat. Om duidelijkheid en voorspelbaarheid mogelijk te maken, werken wij met visuele ondersteuning, time timer en dagritme.

 • Uitdagend
 • Uitdagend

  De school is een open en transparante omgeving. We bieden de leerstof aan op grond van doelen, uitdaging en motivatie. De doelen zijn gekoppeld aan leerlijnen voor alle vakken. Wij houden hierbij rekening met de onderwijsbehoefte van de leerlingen.

 • Totale communicatie
 • Totale communicatie

  Totale communicatie is het meer bewust gebruikmaken van alle uitingsvormen van communicatie en interactie. Op de Auris Hildernisseschool besteden wij de hele dag door veel aandacht aan taal en communicatie. Dit doen wij bij allerlei activiteiten. Wij maken gebruik van de Denkstimulerende Gespreksmethodiek (DGM) en Totale Communicatie. De school maakt gebruik van hulpmiddelen om de communicatie met de leerling tot stand te brengen, te handhaven en te optimaliseren. Onder deze hulpmiddelen valt het gebruik van praten, luisteren, gebaren, vingerspelling, mimiek, kijken/gelaatgerichtheid, lichaamstaal, schrijven, picto’s en lezen.