Auris Hildernisseschool Aurislogo

Kunst in de school

De Auris Hildernisseschool verhuisde in maart 2010 vanuit de binnenstad van Rotterdam naar het Pinasplein in Oud-Mathenesse. De Kunsthal in Rotterdam schonk, ter gelegenheid van deze verhuizing, onze school ‘De stad’, prachtige kunstwerken van de kunstenaar Hans Eijkenboom. Het kunstwerk, dat bestaat uit zes delen, siert onze nieuwe school. U kunt bij ons een ‘stadswandeling’ door het pand maken.

Het eerste deel van het kunstwerk heet 'Haven en Park'. De wandeling langs het werk begint met een voorstelling vol bedrijvigheid in de haven met daarnaast ook volop ontspanning  in het park. De werkzaamheden in de haven bestaan onder andere uit het binnenslepen van een containerschip in de haven. Rechtsboven is te zien hoe lading met een heftruck naar een vrachtwagen gebracht wordt. Centraal in het parkgedeelte zien we een hondje dat afkoeling zoekt in een vijver, terwijl achter hem een eendje voorbij zwemt.

 • Gastvrij welkom
 • Gastvrij welkom

  Leerlingen met een intensief cluster 2 arrangement zijn welkom op de Auris Hildernisseschool. Ook hun ouders zijn welkom. Wij hebben regelmatig ouderinloopmiddagen en tijdens activiteiten waarbij ouders in de school zijn, organiseert de ouderraad een oudercafé. Voor ouders van nieuwe leerlingen organiseren wij kennismakingsochtenden en rondleidingen.

 • Talenten benutten
 • Talenten benutten

  De school is een professionele leeromgeving. Talenten van leerlingen en professionals worden zoveel mogelijk benut. We leren van elkaar en met elkaar. Er is veel aandacht voor de sociaal emotionele ontwikkeling. Thema's hangen zichtbaar in de school. Talenten van leerlingen worden ingezet in het groepsgebeuren als tutorlezen, spreekbeurten en debatten. Daarnaast organiseren wij activiteiten als een voorleeswedstrijd, musical en podiumoptreden.

 • Structuur
 • Structuur

  De school heeft een prikkelarme leeromgeving. het klassenmanagement in de groepen en tijdens de logopedie zorgt voor een veilig leerklimaat. Om duidelijkheid en voorspelbaarheid mogelijk te maken, werken wij met visuele ondersteuning, time timer en dagritme.

 • Uitdagend
 • Uitdagend

  De school is een open en transparante omgeving. We bieden de leerstof aan op grond van doelen, uitdaging en motivatie. De doelen zijn gekoppeld aan leerlijnen voor alle vakken. Wij houden hierbij rekening met de onderwijsbehoefte van de leerlingen.

 • Totale communicatie
 • Totale communicatie

  Totale communicatie is het meer bewust gebruikmaken van alle uitingsvormen van communicatie en interactie. Op de Auris Hildernisseschool besteden wij de hele dag door veel aandacht aan taal en communicatie. Dit doen wij bij allerlei activiteiten. Wij maken gebruik van de Denkstimulerende Gespreksmethodiek (DGM) en Totale Communicatie. De school maakt gebruik van hulpmiddelen om de communicatie met de leerling tot stand te brengen, te handhaven en te optimaliseren. Onder deze hulpmiddelen valt het gebruik van praten, luisteren, gebaren, vingerspelling, mimiek, kijken/gelaatgerichtheid, lichaamstaal, schrijven, picto’s en lezen.